Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Information om vår Barngymnastik

GF Uppsalaflickorna har cirka 100 barn- och ungdomsgrupper på ett trettiotal skolor runt om i hela Uppsala samt i Björklinge, Bälinge, Storvreta, Lindbacken, Knivsta och Funbo.

Vår gymnastikträning för barn- och ungdomar är en blandning av gymnastik och lek som vi anpassar till gruppens sammansättning och individuella behov. Vi tränar gymnastikens Rörelsemönster vilket betyder att träningen innehåller stationära positioner, hopprörelser, repetativa rörelser, rotationer, svingar och landningar. Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Gymnastiken gynnar den motoriska utvecklingen och är en bra grund för annan idrottsverksamhet.

 

Anmälan

Vi har Familjegymnastik för barn från 2 år där en förälder är med på hela lektionen. Från den termin ert barn fyller tre år är ni välkomna att anmäla till våra vanliga barngrupper. Här tränar vi från 45 minuter i veckan och vi har grupper alla veckodagar på olika ställen. Från det att gymnasten fyller 7 år finns det truppgymnastik grupper som tränar lite mer i veckan. Detta är både nybörjargrupper men det finns även Fortsättningstrupper där gymnasterna tränar och tävlar på lite mer avancerad nivå. För att få anmäla till Fortsättningstrupp krävs att man har förkunskapskraven. Se mer info och gör din anmälan här.

 

Anmälan till alla våra grupper sker via vår hemsida, via fliken ANMÄLAN som du når från sidan HEM alternativt klickar här. I samband med anmälan görs även betalning för att bekräfta platsen samt försäkra gymnasterna via Pensum. Vid anmälan måste du ha tillgång till kontokort som är aktiverat för att betala över internet.

Våra grupper kostar 900 kr per termin för de grupper som tränar upp till en timme i veckan och sedan tillkommer medlemsavgift på 100 kr per år och eventuellt licensavgift för att få göra svårare övningar.

Våra terminer är mellan 12-15 gånger, vi tränar inte på skolloven och röda dagar.

 

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till?

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp man gick i under höstterminen så länge inte ledaren rekommenderat något annat. En gymnast född 2018 anmäls till en 3-4 års grupp både höstterminen 2021 och vårterminen 2022 om inget annat diskuterats.

 

Syskonrabatt

Efter andra anmälda syskonet i en familj blir rabatten halva billigaste terminsavgiften per barn som anmäls efter detta. (Tredje barnet). Dessa barn anmäls som vanligt och ni kontaktar sedan kansliet för att erhålla rabatten som återbetalas efter uppgifter om kontonummer, bank och kontoinnehavarens namn har mejlats till kansliet.

 

Tränar-mer-rabatt

Om ett barn anmäls till flera grupper ska kontakt med kansliet tas för att erhålla tränar-mer-rabatten. Halva terminsavgiften av den billigaste gruppen som barnet är anmäld till krediteras efter dialog med kansliet.

 

Vår gymnastik

På gymnastiken kan gymnasterna vara klädda i t-shirt och shorts, linne och trikåer eller gymnastikdräkt, det som känns bra. Det ska helst inte vara för stora kläder som kan fastna i saker eller som barnen kan snubbla på. Det går bra att vara barfota eller ha mjuka skor på fötterna, helst med lite fästa under så man inte halkar. Barn med långt hår ska sätta upp det och alla smycken lämnas hemma. I våra 3-4 års grupper använder vi ärtpåsar och liten boll som ska tas med till lektionerna. Ärtpåse finns att köpa på GF Uppsalaflickornas kansli på Fyrishov, går att sy med tyg och ärtor/ris eller så knyter man ihop en strumpa med ris/ärtor i och tar med sig. Liten boll är ungefärlig storlek som en tennisboll men mjukare, finns på de flesta leksaksaffärer. 

 

Frånvaro

Frånvaro rapporteras till respektive ledare för gruppen via mail.

 

Medföljande föräldrar/vårdnadshavare

På våra gymnastikträningar är en förälder välkommen att sitta med i hallen vid första och andra tillfället om så behövs. VT-22 gäller detta ENDAST i våra 3-4 års grupper p.g.a Covid. Läs mer under "Covid-19" rubriken ovan. Sedan är ni välkomna att sitta utanför i omklädningsrummet så att barnen lättare kan koncentrera sig på gymnastikträningen. Vid sista tillfället bjuds föräldrarna in för att se på terminsavslutningen.

 

Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners