Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Information om vår Barngymnastik

GCF Uppsala har cirka 115 barn- och ungdomsgrupper på ett trettiotal skolor runt om i hela Uppsala samt i Björklinge, Bälinge, Storvreta, Lindbacken, Knivsta och Funbo.

Vår gymnastikträning för barn- och ungdomar är en blandning av gymnastik och lek som vi anpassar till gruppens sammansättning och individuella behov. Vi tränar gymnastikens Rörelsemönster vilket betyder att träningen innehåller stationära positioner, hopprörelser, repetativa rörelser, rotationer, svingar och landningar. Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Gymnastiken gynnar den motoriska utvecklingen och är en bra grund för annan idrottsverksamhet.

 

Anmälan

Vi har Familjegymnastik för barn från 2 år där en förälder är med på hela lektionen. Från den termin ert barn fyller tre år är ni välkomna att anmäla till våra vanliga barngrupper. Här tränar vi från 45 minuter i veckan och vi har grupper alla veckodagar på olika ställen. Från det att gymnasten fyller 7 år finns det truppgymnastik grupper som tränar lite mer i veckan. Detta är både nybörjargrupper men det finns även Fortsättningstrupper där gymnasterna tränar och tävlar på lite mer avancerad nivå. För att få anmäla till Fortsättningstrupp krävs att man har förkunskapskraven. Se mer info och gör din anmälan här.

 

Anmälan till alla våra grupper sker via vår hemsida, via fliken ANMÄLAN som du når från sidan HEM alternativt klickar här. I samband med anmälan görs även betalning för att bekräfta platsen samt försäkra gymnasterna via Tydliga. 

Våra grupper kostar 900 kr per termin för de grupper som tränar upp till en timme i veckan och sedan tillkommer medlemsavgift på 100 kr per år och eventuellt licensavgift för att få göra svårare övningar.

Våra terminer är mellan 12-15 gånger, vi tränar inte på skolloven och röda dagar.

 

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

I våra 3-6 års grupper anmäler man till samma grupp höst och vår om inte annat har rekommenderats av tränaren eller om barnet behöver en större utmaning. En gymnast född 2019 anmäls till en 3-4 års grupp både höstterminen 2023 och vårterminen 2024 om inget annat diskuterats.

När man fyller 7 år rekommenderas man att anmäla till en 7 års grupp den terminen man fyller 7 eller när mognad för att ta nästa steg i gymnastiken nås. Är man osäker, kontakta er senaste tränare via mejl innan anmälan.

Obs! Om barnet inte uppfyller rätt ålder för gruppen vid anmälan kommer det upp en varning, denna kan bortses från så länge barnet fyller rätt ålder under terminen. 

 

Syskonrabatt

Efter andra anmälda syskonet i en familj blir rabatten halva billigaste terminsavgiften per barn som anmäls efter detta. (Tredje barnet). Dessa barn anmäls som vanligt och ni kontaktar sedan kansliet via mejl för att erhålla rabatten.

 

Tränar-mer-rabatt

Om ett barn anmäls till flera grupper ska kontakt med kansliet tas för att erhålla tränar-mer-rabatten. Halva terminsavgiften av den billigaste gruppen som barnet är anmäld till krediteras efter kontakt via mejl till kansliet.

 

Vår gymnastik

På gymnastiken kan gymnasterna vara klädda i t-shirt och shorts, linne och trikåer eller gymnastikdräkt, det som känns bra. Det ska helst inte vara för stora kläder som kan fastna i saker eller som barnen kan snubbla på. Det går bra att vara barfota eller ha mjuka skor på fötterna, helst med lite fästa under så man inte halkar. Barn med långt hår ska sätta upp det och alla smycken lämnas hemma. I våra 3-4 års grupper använder vi ärtpåsar och liten boll som ska tas med till lektionerna. Ärtpåse finns att köpa på GCF Uppsalas kansli på Fyrishov, går att sy med tyg och ärtor/ris eller så knyter man ihop en strumpa med ris/ärtor i och tar med sig. Liten boll är ungefärlig storlek som en handboll men mjukare i plast, finns på de flesta leksaksaffärer. 

 

Frånvaro

Frånvaro rapporteras till respektive tränare för gruppen via mail.

 

Medföljande föräldrar/vårdnadshavare

På våra gymnastikträningar är en förälder välkommen att sitta med i hallen vid första och andra tillfället om så behövs. Sedan är ni välkomna att sitta utanför i omklädningsrummet så att barnen lättare kan koncentrera sig på gymnastikträningen. Vid sista tillfället bjuds föräldrarna in för att se på terminsavslutningen.

 

Adresser till våra lokaler

Här hittar du adresser till våra lokaler som vi hyr via Uppsala kommun.

 

Välkommen till GCF Uppsala!

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners