Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Medicinskt stöd

Medicinskt stöd är ett samlingsnamn för både om förebyggande åtgärder och konkret stöd vid akut skada.

 

Via Gymnastikförbundet får vi stöd med kunskap kring antidoping samt olika stödmaterial gällande rekommendationer vila vidinfektion, riktlinjer för stretch och rörlighet, energibrist och ätstörningar mm https://www.gymnastik.se/forening/halsa/stodmaterial

 

Våra tränare utbildar sig via Gymnastik- och Cheerleadingförbundets teoretiska utbildningar där nya rön inom olika områden tillhandahålls.

All akut vård ges genom regionens försorg.

 

Nyby vårdcentral

Vid skada eller sjukdom så rekommenderar vi från GCF Uppsala  Idrottsmedicinsk erfarna Läkaren Ashkan Kiani, som jobbar på Nyby Vårdcentral för medicinska  bedömningar.  Vi är väldigt tacksamma över detta samarbete.
För att kunna få möjlighet att komma till Ashkan Kiani så behöver man vara listad på Nyby Vårdcentral. Om ni väljer att lista er på Nyby VC så kan ni sedan önska att få en bedömning av Ashkan.

Lite om Ashkan Kianis erfarenheter:
Ashkan Kiani har arbetat med idrottsmedicin på både elit- och ungdomsnivå sedan 2005. Han arbetar idag som specialist i Allmänmedicin på Nyby Vårdcentral. 
På meritlistan har han bland annat följande:
- Elitbasketspelare i Uppsala Basket 1996-2001
- Landslagsläkare för Svenska fotbollförbundet sedan  2006
- 2 EM guld, 1 EM silver, 1 EM brons och 2 VM slutspel med F-18/19 och U-20 landslaget i fotboll som medicinsk ansvarig läkare.
- Han är ansvarig för ett av världens mest lyckade knäskadeförebyggande studier, "HarmoKnee Knee Injury Prevention Program" som minskade risken för allvarliga knäsakdor med upp till 90%!

 

Muskelcentrum – Naprapati och idrottsmedicin för behandling av rygg, led och idrottsskador 

Muskelcentrum har funnits i Uppsala i över 13 år och har 2 stora Naprapatkliniker i Uppsala samt kliniker i Gävle, Sandviken, Västerås och Sigtuna. Muskelcentrum är Sveriges största Naprapatverksamhet med specialistinriktning inom idrottsmedicin och hjälper dagligen både kontorsarbetare, motionärer och elitidrottare.

Muskelcentrum arbetar dagligen med idrottsmedicin och idrottsskador och de samarbetar dessutom med de flesta elitföreningarna i Uppsala.

Läs mer om Muskelcentrum på deras hemsida muskelcentrum.se eller boka en tid direkt via deras onlinebokning.

Muskelcentrum erbjuder förutom Naprapati även Stötvågsbehandling, Diagnostiskt ultraljud, Akupunktur och PRP-injektioner.

För att ta del av vår rabatt uppger vi GCF vid besök/betalning. 

Vi är glada att vi lyckats knyta till oss en väletablerad partner och är övertygade om att Muskelcentrum kan hjälpa våra gymnaster att ta nästa steg i deras utveckling! 

 

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners