Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

GCF Uppsalas Truppstege

GCF Uppsala har ca 1200 truppgymnaster som tränar runt omkring på Uppsalas skolor och Fyrishov. Vi har dessutom truppgrupper som tränar i Knivsta, Storvreta, Jälla, Ramsta och Funbo.

 

Hur börjar man på trupp?

I GCF Uppsala rekommenderar vi barn att börja med Barngymnastik för att träna de motoriska grundformerna.

Efter barngymnastiken går man vidare till våra öppna truppgrupper från 7 år ute i skolorna. Det finns både nybörjartrupper och fortsättningstrupper med förkunskapsrekommendationer. 

Målet är också att kontinuerligt starta en ny bastrupp från 7 år varje år. I de fall att en Bastrupp kan startas (då lokal och tränare finns) kommer mejl gå ut till samtliga medlemmar som fylller 7 år under året.

 

Trupper

Utöver våra skoltrupper har vi för närvarande:

Flick/dam
Bastrupper födda 2016, 2015, 2014, 2013, 2012 och 2011. Därefter har vi två parallella tävlingsstegar med olika träningsmängd med Flicktruppen och Damtruppen på ena spåret och Ungdomstruppen, Juniortruppen och Seniortruppen på det andra. 

 

Pojk/herr

Två pojktrupper och en herrtrupp.

 

Träningsmängd

Truppgymnastik är en akrobatisk idrott som tränar i grupp. Grundträning och styrka är viktiga delar för att lära sig nya och svårare övningar säkert. Våra trupper ute i skolorna tränar 1-3 gånger/vecka och våra bastrupper tränar 2-3 gånger/vecka.

Från Ungdomsnivå ökar svårighetsnivån och träningsmängden till  3-4 gånger/vecka och när gymnasterna når seniornivå tränar de ca 15 timmar/vecka. 

 

 

 

 

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners