Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Våra olika grupper

GCF Uppsala erbjuder barn- och ungdomsgrupper från 3 år och uppåt. Du ser alla våra grupper vi erbjuder i nuläget om du går in på vår anmälningssida.

 

I vår Familjegymnastik erbjuds gymnastik för barn från 2 år. Här är vårdnadshavaren med hela lektionen och är hjälpledare till ditt/dina barn. Du anmäler de barn som fyller eller har fyllt 2 år under året. En förälder per familj får vara med och ett syskon under 2 år går med utan kostnad men behöver betala medlemsavgiften.

 

I vår barngymnastik från 3-6 år tränar vi gymnastikens Rörelsemönster vilket betyder att träningen innehåller stationära positioner, hopprörelser, repetativa rörelser, rotationer, svingar och landningar.  Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Gymnastiken gynnar den motoriska utvecklingen och är en bra grund för annan idrottsverksamhet. I våra 3-4 års grupper använder vi ärtpåsar och liten boll som ska tas med till lektionerna. Ärtpåse finns att köpa på GCF Uppsalas kansli på Fyrishov, går att sy med tyg och ärtor/ris eller så knyter man ihop en strumpa med ris/ärtor i och tar med sig och boll (ca handbollsstorlek men mjuk i plast) finns på leksaksaffärer/ICA Maxi och liknande.

 

I våra Ungdomstrupper från 7 år och Ungdomstrupper från 10 år tränar vi Truppgymnastik. Här tränar vi bland annat grunder och styrka för att lära oss svårare övningar. Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Hit får vem som helst anmäla sig.

 

Våra Fortsättningstrupper är för gymnaster som har vissa förkunskaper och har gått på gymnastik minst en termin.

Läs mer om förkunskaperna samt om prova-på träningar för dessa grupper här.

Fortsättningstrupperna har samträningar i gymnastikhallen ett antal gånger per termin, när deras tränare har möjlighet att följa med.

 

Alla kan gympa är en verksamhet för barn med funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar. Här kan ni läsa mer om Alla kan gympa! 

 

Vi söker tränare inför varje termin och är ni intresserade av att veta mer får ni gärna höra av er till oss! Alla våra nya tränare får utbildning, arvode, tränarkläder och färdigt material för att kunna genomföra gymnastiklektionen. 

Kansliet når ni via info@gcfuppsala.se eller 018-225025.

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners